Neem contact op met Hanneke 0628059522

Blogpost

Regelmatig schrijf ik een blog over wat ik beleef in mijn wereld. Dit kan van alles zijn op creatief gebied, maar ik deel ook graag dingen over mijn privélevenLees je met mij mee?

 

Blog april 2021 • Ik denk dat ik verliefd ben

Die verliefdheid slaat natuurlijk op mijn kleine man… Op de foto onze zoon Casper. 

Het is alweer bijna eind april en bij deze geef ik jullie een kijkje in mijn leven. Zakelijk en privé was het de laatste tijd best wel druk en pittig. We beginnen natuurlijk bij Casper. Zijn haar was belachelijk lang geworden en ik kon het niet nog langer uitstellen. De tondeuse is niet zijn beste vriendje. De laatste paar keren bij de kapper was het alleen maar huilen. Dus nu vroeg ik de kapster of het ook met alleen de schaar geknipt kon worden. Wat denk je? Het was met wat tegensputteren én zonder tranen geslaagd! YESS, BLIJ BIGTIME!

Gisteren wilde ik kijken of Casper zin had om op de foto te gaan in de fotostudio. Op de dinsdag heb ik altijd een Casperdag en ik kan je vertellen: hij vond het superleuk om te doen! Hij stond zelfs vanochtend weer in mijn werkkamer: ‘Mama: foto maken mij?’ Jullie kunnen de aankomende tijd dus vaker wat plaatjes voorbij zien komen van dit heerlijke mannetje!

Vandaag heb ik een werkdag voor de boeg. Tussendoor ga ik even een bakkie thee doen bij m’n nieuwe Capelse vriendinnetje. Heerlijk die vrijheid om je eigen planning te kunnen maken. Natuurlijk haal ik die gemiste werktijd in de avond in, want mijn agenda is nog steeds goed gevuld. Ik ben de afgelopen tijd (ook in de lockdown wanneer de kinderopvang gesloten was) retedruk geweest en daar ben ik zó onwijs dankbaar voor. Je kunt zeggen dat ik sinds eind vorig jaar een gezond en goedlopend bedrijf heb. Genoeg vaste opdrachtgevers en daarnaast allemaal mooie losse opdrachten op het gebied van alle drie de diciplines: grafisch ontwerp, illustratie én fotografie. Ik hoopr het hun nog zeggen: ‘Zou je dat wel doen alle drie de vakgebieden in één bedrijf. Nou dit heeft in de corona tijd juist zijn vruchten afgeworpen. Daar waar de meeste fotografen (en ik dus ook) niets te doen hadden, vloog mijn onderneming op de andere 2 vlakken door als een malle. Dus je kunt na dit te hebben gelezen wel concluderen dat er balans is in mijn inkomen. Dat voelt zo ontzettend fijn!

Door bovenstaande is er meer ruimte gekomen om de andere delen in mijn leven aan te pakken. Het gedeelte ‘gezond gewicht’ bijvoorbeeld. Onlangs ben ik begonnen bij een nieuwe personal trainer, hier om de hoek. Zo relaxed, hophop op ‘t fietsje en in twee minuten ben ik er. In mijn eentje sporten op de zolderkamer werd hem gewoon niet. Ik moet echt de deur uit en iemand moet tegen mij zeggen wat te doen… Sporten is heerlijk en ik kan eigenlijk niet zonder. Ik sport mijn hele leven al en miste het enorm. Het sociale gedeelte is ook een fijne bijkomstigheid. Op de zaterdagochtend heb ik een abonnement bootcamp erbij genomen en de chitchat voor en na de les voelt werkelijk als een feestje!

Ik zat best in een bubbel de afgelopen tijd. Mijn werkzaamheden zorgde er ook voor dat ik vooral veel achter de computer zat. Maar daaromheen verstopte ik mezelf ook best wel. Het is niet niets; door moeten gaan met je leven, (wat eigenlijk zo ontzettend fijn gaat) terwijl er op hetzelfde moment een dierbare keihard aan het vechten is. Machteloos toekijken hoe haar chemotherapie niet alleen de groei van die stomme kanker (gelukkig een soort van) stilzet. Maar ook de gezonde cellen in haar gehele lichaam en gestel aantast. Elke dag opnieuw is het weer een uitdaging om de bijwerkingen te omzeilen met allerlei medicijnen en zelf aangeleerde trucjes. Ik ben dan ook zó ontzettend trots op hoe ze het doet. Mama is mijn grote inspiratiebron! Hoe mijn vader omgetoverd is naar 24/7 mantelzorger is ook zo bijzonder om te zien: ze zijn een echt team.

En dan sluit ik mijn blog af met:
Wees lief voor elkaar en wees dankbaar voor alle mooie dingen in het leven. Ook al zijn ze soms heel klein. Wanneer je in zo’n heftige fase zit, besef je maar al te goed: alle grote dingen worden klein. Alle kleine dingen worden belangrijk!

Liefs Hanneke💜

 

Blog maart 2021

De afgelopen periode was een hectische maar vooral uitdagende periode om alle ballen hoog te houden. Voor mij als ondernemer maar ook zeker als moeder zijnde van ons ventje Casper van inmiddels 3 jaar. Thuiswerken in de periode van de eerste lockdown vorig jaar viel minder zwaar, aangezien mijn zakelijke agenda niet erg volgepland stond. Dit had ik ook zo gepland doordat we eind mei 2020 onze verhuizing hadden staan. Op de derde plaats zorgde het lekkere weertje ervoor dat ik Casper toen gemakkelijk in de achtertuin kon vermaken. Of we gingen op pad de natuur in. Ik kon tijdens het spelen in de natuur op die manier ook weer toffe fotografie locaties ontdekken. Een supercombi dus. De foto hierboven was dus op één van die ontdekkingsreizen 🙂

De uitdaging in de tweede lockdown eind vorig jaar t/m begin dit jaar, was vooral: hoe vermaak ik Casper met een ‘5-minuten-focusje’… en dat terwijl ik aan de tekentafel of achter mijn iMac allerlei toffe opdrachten uit moest voeren… Als moeder zijnde kon ik hem ook niet elke dag opnieuw achter de iPad zetten met een filmpje of spelletje. Dus alle creatieve hobbies, die ik maar kon verzinnen heb ik hem voorgeschoteld. Gelukkig vind Casper het geweldig om te verven en te kleien. Op deze manier kon ik pak en beet elke keer een 15 à 20 min nonstop werken… haha dat was natuurlijk niet veel. Maar ik moest mijn werkuren ergens vandaan toveren, roeien met de riemen die we kregen. Zodra Casper op bed lag, kroop ik vaak nog achter mijn computertje… En geloof me, dit is geen klaagzang, want ik genoot er echt van dat ik het zo druk had zakelijk gezien! Ook al was het vaak een bizarre puzzel, met lange en drukke dagen. 

Afgelopen weekend had ik eindelijk een echt weekend zoals ik hem vroeger kende. Mijn god wat voelde dat als lang geleden. Een vrij weekend, zonder afspraken, zonder ‘moetjes’ en zonder deadlines van opdrachten. Samen genieten met mijn gezinnetje. HEERLIJK. We zijn er even lekker op uitgegaan: Dit werd een zonnige wandeling door het Vlaardingse Klauterbos. 

 

Blog december 2020

Blog oktober 2020 • Wenskaarten (4nov’20 – UITVERKOCHT!)

Zo ontzettend leuk! Ik verkoop nu setjes kerstkaarten. Wil je deze unieke zelfgemaakte kaarten ontvangen? Stuur dan een bericht! 4 gevouwen kaarten + envelop voor € 6,95 ex verzendkosten. Echt uniek: getekend met fineliner en geverfd met aquarelverf. Just, so you know! 😉

 

Blog september 2020 • Foto album

Hi there! Het is even geleden dat ik een blog heb geschreven. Vandaag wil ik je wat meer over de foto albums van HannD vertellen. Wanneer je mij boekt als trouwfotograaf krijg je in elk pakket een mini verrassing trouwalbum erbij! Maar daarnaast kun je er ook voor kiezen om een groter album bij te bestellen. Je krijgt bij HannD een album van 30×30 cm met 30 pagina’s. (Meer pagina’s zijn altijd mogelijk.) Je kunt uiteraard zelf de omslag kiezen. Ik heb een mooie selectie van diverse kleuren linnen en 2 kleuren imitatieleer beschikbaar. Wist je trouwens dat het maar 4 weken kost om album te laten ontwikkelen, daar zit dan ook al de tijd bij in die mijn leverancier ervoor nodig heeft om dit album te produceren. Ik haal alle albums altijd persoonlijk op bij dit bedrijf, ze zijn namelijk gevestigd just around the corner! 😉 Met de grootste zorg ontwerp ik het foto album en zorg ik dat alle beelden goed combineren op een zelfde spread. Daarbij let ik ook op de uitlijning, uitsnedes en of alle kleuren mooi bij elkaar passen. Ik zorg ervoor dat dit echt een pronkstuk wordt. Uiteraard kan ik voor alle andere fotoreportages ook een fotoalbum maken. Elke keer wanneer je het foto album erbij pakt, komen die stilstaande herinneringen op je netvlies die stiekem een beetje waren weggezakt, weer tot leven… en dat wilt toch iedereen?! Neem contact op als je meer wilt weten!

Blog april 2020 • Druk achter de schermen

Hi there! ⠀
Achter de schermen ben ik al een tijdje bezig om diverse elementen te ontwerpen die de huisstijl van HannD.nl nog beter en completer zullen gaan weergeven. Zo ben ik volop bezig met mijn website. Alle sociale kanalen waarop ik zichtbaar ben met HannD, neem ik ook onder de loep! Ik kan je vertellen, daar gaat een hoop tijd in zitten! Maar het is ook ontzettend leuk om te doen! Het doel hiervan; beter (vindbaar)worden, groter netwerk creëren én door-ontwikkelen. Ik zal daarnaast meer laten zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd. In mijn privéleven maak ik leuke dingen mee en dat is natuurlijk ontzettend leuk om met jullie te delen…

So, i‘ll keep you posted op zowel deze site als op Facebook én Instagram!
.⠀
HannD.nl⠀
Liefde voor fotografie

Blog maart 2020 • #Blijfthuis

Wat is dit toch een gekke tijd. De corona crisis. Om ons heen hoor je veel maar nare verhalen. Dit mag niet, dat gaat sluiten, zus en zo zijn gesloten. Oh en dat en dat en dat ook is allemaal dicht! Alle sociale omgang face tot face en alle uitjes zowel werk als privé-gerelateerd liggen op zijn gat. We moeten met zijn allen zoveel mogelijk thuisblijven. We mogen alleen naar buiten voor de boodschappen. Het liefst in je eentje naar de winkel om zo de verspreiding en besmetting te beperken. Blijf weg bij de ouderen en zwakke onder ons. Zowel zakelijk als privé is deze tijd voor een ieder een ontzettende grote beproeving. Hoe gaan we hiermee om. Hoe werken we thuis al dan niet met kinderen thuis. Hoe snel komen de muren op ons af. Hoe moeten we alle mooie bedrijven draaiende houden met deze intelligente lockdown. Uit eigen ervaring kan ik jullie vertellen; het is een beste uitdaging om alles in vrolijke banen te laten verlopen. Niet gewend aan het feit dat we met zijn 3tjes thuis in de woonkamer moeten werken én leven. Onze Casper van net 2 jaar oud is en schatje maar hij weet ook steeds beter de grenzen op te zoeken en daar maakt dit boefje nu ook zeker gebruik van. Kindjes van 2 zijn echt al heel slim of moet ik zeggen sneaky 😉 De momenten die wel gewoon goed gaan hier in huis, zijn ook echt heerlijk hoor en geniet ik dan ook intens van. De brabbelwoordjes van Casper en de mooie creakunstwerkjes van hem zijn een genot voor oor en oog! Daarom plaats ik ook deze collage bij dit verhaal van mijn mooie gezinnetje. Een ode aan hun, mijn 2 grote liefdes in mijn leven! Wat houd ik toch veel van jullie!

mijn grote liefdes

 

Blog januari 2020 • NIEUW bij HannD: Fine Art!

Uit je comfort zone stappen… Hoe doe je dat? Door gewoon: TE DOEN! Ik wil al een hele lange tijd een voor mij nieuwe fotografie-stijl uitwerken. Dat is aan de ene kant echt ontzettend spannend, maar als ik dan terug denk aan het gehele proces… Dan zeg ik: natuurlijk was het spannend, maar het is ook precies zo gelopen zoals ik het van te voren had bedacht! Dus laat dit een inspiratie zijn. Ga voor je doel… ook al is het nieuw en ontzettend spannend. Zodra je jezelf goed voorbereid en al je passie en enthousiasme erin zet, dan weet ik zeker dat het slaagt. Natuurlijk zal je gaandeweg verbeterpunten ontdekken. Maar hé, dat is toch ook juist het leuke van nieuwe dingen doen?!? Ontdekken, leren, ontwikkelen én genieten! Ik had een bepaalde beeldenserie voor ogen en dat wilde ik uitwerken in de stijl: Fine Art. Dit wordt ook wel de Rembrandt stijl genoemd. Het komt door de manier van belichting, de sfeer, de stijl van kleding, de natuurlijke kleuren die terugkomen in de gehele foto, kwa make-up gebeuren er geen heftige dingen en zelfs over de keuze van haar kleur nagellak is hier nagedacht… Deze dieren heb ik afgelopen zomer in een dierentuin gefotografeerd. Daarnaast heb ik het ei, de ring en de achtergrond in deze stijl geschilderd. Supertof om al deze elementen in 1 foto samen te laten komen tot dit resultaat. Ik denk dat ik echt verliefd ben op deze serie fine art kunstwerken!💜 Mag ik verliefd zijn op mijn eigen werk? Mijn antwoord is: JA, BIGTIME! Want dat betekent dat ik dingen creëer waar mijn passie in zit! Modellen: @amberligthart @michalovesanime @brigittayoung MUAH: @beautybeau_ideal.

Blog december 2019 • Nieuwe ontwikkelingen

Het is ontzettend belangrijk om door te groeien als bedrijf. Daarom heb ik afgelopen week een seminar gevolgd van een leverancier voor trouwalbums: Konpoli. Trouwfoto’s of andere fotoreportages verdienen het om op een mooie manier afgeleverd te worden. Naast albums biedt Konpoli ook giftboxen, boxen met luxe passe-partouts, opbergdozen, ouderalbums en zelfs receptieboeken aan. Zij maken dit allemaal met de hand in het gewenste formaat, kleur en materiaal. Supertof toch! We mochten deze middag ook luisteren naar Marieke Zwartscholten, Janke Verhagen en Linda Bouritius-Colenbrander. Deze 3 inspirerende vrouwen hebben mij nog meer doen beseffen dat ik het allermooiste beroep in de wereld mag uitvoeren. Superleuk vond ik het ook om de grondlegger met het team uit Griekenland en Nederland te ontmoeten! Ik vind het altijd belangrijk om te weten met wie ik samenwerk. Daarnaast wilde ik de producten ook graag in het echt bewonderen. Ik wil weten welke kwaliteit ik in huis haal, voordat ik dit ga doorverkopen aan jullie natuurlijk! Ik kan jullie verzekeren: ze leveren werkelijk topkwaliteit! Vanaf volgend jaar is het dus ook mogelijk om bij HannD een foto album te bestellen en ben ik nu druk bezig achter de schermen om deze toe te voegen in mijn fotografie pakketten! 

 

Blog 15 november 2019 • Workshop ‘Gezichtsbedrog’

Gisteren heb ik weer een supergeslaagde workshop gedaan bij KindeRdam, bij de BSO De Groeiplaneet met als thema “gezichtsbedrog”. Het geeft zoooo’n goed gevoel als de kids na afloop helemaal enthousiast én met een grote glimlach naar buiten stappen! Samenwerken en creatieve ideeën bedenken staat in deze workshop voorop. De kinderen leren kijken, luisteren én aanwijzingen geven tijdens het maken van zo’n foto met gezichtsbedrog. We hebben aan het einde van de les zelfs nog gewerkt met een aquarium gevuld met water…

Ook geïnteresseerd in een creatieve workshop voor kinderen vanaf 7 jaar? Mail dan naar: info@HannD.nl of bel direct: 0628059522 ! Groetjes, Hanneke 

 

Blog – Betoverend.

Ogen zijn zulke bijzondere wezentjes. Ze kijken je aan… en grijpen je met 180.000 lieve kleine armpjes… Ze betoveren je alsof die wezentjes magische krachten in zich hebben zitten…. En ze laten je verlegen voelen… Hoe moet ik het zeggen… Het kan zelfs gaan tintelen… Of je krijgt er een soort van kippenvel van…  Mijn god wat heeft dit knappe meisje toch een paar mooie ogen… Hebben jullie dat ook weleens wanneer je zulke bijzondere ogen voorbij zien komen? Dat je dan een soort van kan bevriezen? Wat een bofkont dat ik dit meisje voor mijn lens had! Ik stond echt even helemaal perplex toen ik tussendoor wat foto’s bekeek op mijn camera. WAUW…

 

Blog – Nieuwe dingen leren.

Het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren! Als ondernemer zijnde moet je ook zeker niet stil blijven zitten, maar juist alert zijn en letten op verbeterpunten. Dat is iets waar ik regelmatig achter de schermen mee bezig ben. Ik wilde meer weten over flitsen met een highspeed flitser. Deze foto is gemaakt met zelfs 3 highspeed flitsers. De opdracht was om de aardbei (ik koos er lekker eigenwijs voor 2) in het water te laten vallen. Op precies het moment dat dit fruit-duo het wateroppervlak raakt; schieten! En dan krijg je dit als resultaat. Gaaf toch?! Mijn eigen oefen-aquarium staat klaar in de kast…. Eens kijken wat we nog meer kunnen laten plonzen.

 

Blog – Fotograferen met 38,9 graden.

24 juli 2019 was de grote dag voor Marcel en Amina. Midden in de zomer, dus grote kans op lekker weer. Maar niemand had verwacht dat het zó warm zou zijn die bewuste woensdag. De thermometer gaf maar liefst 38,9 graden aan toen ik op pad ging. Ik was erg benieuwd hoe ik tijdens deze toch wel bizarre omstandigheid zou functioneren. Want laten we eerlijk zijn, zo vaak maken we zulke extreme temperaturen niet mee in Nederland. Onderweg at ik nog even snel een krentenbol en nam een slokje water. Ik drink nooit veel tijdens een trouwreportage aangezien ik altijd bang ben dat ik op de verkeerde momenten hoge nood krijg. 🙂 Erg blij was ik met het kleine handdoekje dat ik had meegebracht. Deze was na één uur al helemaal doorweekt, net als de rest van mijn kleding. 🙁 Ongelofelijk wat een hitte. Gelukkig hield het bruidspaar ondanks de hogere temperatuur letterlijk en figuur het hoofd koel, zoals je op de foto kan zien. Wat er uiteindelijk voor zorgde dat het een onvergetelijke dag werd. Ik hoop dat het bruidspaar nog regelmatig de dag herbeleeft als ze de mooie foto’s bekijken. 

 

Blog – De onderneming van make-up & hair artist: By Juul’Z.

Maak kennis met de professional Julia Regina Victoria Eijer. Hierboven zie je de promo die ik heb gecreëerd voor haar onderneming die ze onlangs is gestart: Visagie by Juul’zDe vraag was of ik haar kon helpen met diverse ontwerpen zoals een logo en huisstijl en bekijk hier het resultaat in een notendop. Julia is een kunstenaar op het gebied van make-up en ze is een echte hair-artist. Het leuke is dat we een paar keer hebben samengewerkt; zij als model en ik als fotograaf. Zo zie je maar weer, dat je van het ene zo in het andere kunt rollen! Ontzettend leuk vind ik het in ieder geval! 

Blog – De trouwfilm van Bert en Toos.

20 juni was de grote dag van Bert en Toos. Ze gaven elkaar het jawoord in een mooi klein wit kerkje in Noordwijkerhout. Wat een mooie zonnige dag was het! Ik was aanwezig als hun trouwfotograaf. Tussendoor heb ik ook kleine stukjes gefilmd. Dit alles samengevat in bovenstaand filmpje van ongeveer 10 minuten.  

Blog – Mijn kleine grote broer Thijmen.

Hierbij een kort verhaaltje met bijzondere inhoud over mijn kleine grote broer Thijmen. Helaas glipte hij 9 jaar geleden weg uit ons leven. Hierbij een eerbetoon aan hem. Hij was trots op mij, toen ik voor mezelf begon in 2010. Toen was dat nog onder de noemer: HVB DESIGN. Hij zei dan: “Kom op kleine grote zus, dat kan jij wel hoor. Een echte van Buuren geeft niet op.” Soms denk ik wel eens, wat zou hij er nu van vinden. Hij had zijn mening altijd paraat, maar nu blijft het toch tamelijk stil. HannD is een goedlopend bedrijf aan het worden met een mooi assortiment opdrachtgevers. Het voelt alsof een droom is uitgekomen en ik kan dat slecht met mijn maatje delen. Het gemis is groot, nog steeds… Afgelopen weekend was het veteranen dag en toen kon ik hem niet uit mijn hoofd wegdenken. Hij is in mijn ogen ook een echte veteraan. Ook al was hij (net) niet op uitzending geweest in een oorlogsgebied… Tijdens zijn bloeiende carrière als trotse sergeant sleutelde hij elke werkdag aan de kisten (F16’s) die hiervoor werden ingezet… Hij was bijna klaar met de opleiding voor ‘F16 specialist’ en had de afspraak dat hij daarna op uitzending zou gaan. Maar helaas dat mocht dat allemaal niet zo zijn en kwam er een abrupt einde aan zijn mooie avontuur. Één van de beweegredenen dat hij graag bij de defensie wilde was vechten voor zijn eigen land, op zijn manier in zijn vakgebied als een echte F16-monteur! Hierboven een collage van foto’s, waar ik met een grote lach naar mag kijken en dan denk ik terug aan al die mooie momenten. 

 

Blog – De trouwfilm van Remco en Ramona.

Wat voel ik mij toch altijd vereerd wanneer ik een trouwdag mag vastleggen op de gevoelige plaat! Deze reis mocht ik dat vastleggen in de vorm van een film. Ga er even lekker bij zitten en kijk bovenstaande film van 15 minuten. Geniet mee van de stralende trouwdag van Remco en Ramona afgelopen 7 juni!  

Blog – Primeur op het gebied van tattoo en lingerie.

Uniek? Ja, dat was deze fotoshoot voor mij zeker wel! Ik zat nog te denken, zal ik dit verhaal wel of niet voor me houden?! Ik heb er voor gekozen om het gewoon te vertellen. Vrienden, familie en kennissen weten dat ik een open boek ben als het gaat om dingen vertellen. Of het nu gaat om een positief verhaal, of een serieus…. Of gewoon omdat ik zo af en toe best een beetje lomp kan zijn en hier ook gewoon eerlijk voor uit durf te komen! Dit laatste kan zowel in mijn privé als zakelijk hele grappige momenten opleveren. Zo ook tijdens een fotoshoot afgelopen weekend waarbij ik de nieuwe tattoos van Cherely mocht vastleggen. Gezonde spanning was er van beide kanten. Cherely, omdat ze in lingerie voor de camera ging poseren. Ik, omdat dit een nieuwe stijl en manier van werken was. Enorm benieuwd of ik kon waarmaken wat we samen voor ogen hadden. Doordat de flitsbesturing even niet deed wat hij moest doen, stapte ik over op mijn daglichtlamp. Daarna stootte ik ook nog met mijn lompheid een vol glas water over de papierrol op de grond. Gelukkig waren de scherven snel opgeruimd en uiteindelijk konden we weer terug op de normale flitstechniek. De shoot liep verder helemaal op rolletjes! Zoals jullie aan de foto kunnen zien hoef ik mij ook nergens voor de schamen, want ik ben echt supertrots op dit eindresultaat! De recensie van Cherely was ook voor lof! Dus conclusie? Het eindresultaat is wat telt en als de klant maar tevreden is. De weg ernaar toe kan soms bobbelig zijn maar hé, daardoor ook zo ontzettend leuk! Kijk hier voor meer foto’s van deze fotoshoot.

 

Blog – Creatieve workshops met kinderen.

Ik ben dol op kinderen. Daarnaast vind ik het heerlijk om hun dingen te leren. Daar haal ik grote voldoening uit! Deze combinatie heb ik al meerdere keren kunnen uitvoeren in de praktijk. In samenwerking met Stichting Synerkri heb ik diverse soorten workshops op het gebied van fotografie mogen geven aan kinderen tussen de leeftijd 6 t/m 13 jaar. Synerkri biedt activiteiten op het gebied van sport en cultuur in gemeente Krimpen aan den IJssel na school en in de vakantie. Al voor € 20,- per jaar kan een kind aan alle aangeboden activiteiten meedoen. Dat is toch gaaf om hier een deel van te mogen zijn! De laatste workshop die ik mocht geven had het thema ‘Gezichtsbedrog’. In deze workshop leerden de kinderen met behulp van diverse attributen gezichtsbedrog toe te passen. In kleine groepjes moesten de kinderen samenwerken om de gewenste eindresultaten te bereiken. Zeker een geslaagde workshop want iedereen kwam na afloop bedanken met een grote glimlach op hun gezicht. Zelf het verlegen meisje die maar 2 woorden hard op heeft gesproken, had het naar haar zin gehad en daar doe ik het uiteindelijk ook voor!   

 

Blog – Trouwen met een thema.

Wie droomt daar niet van; trouwen in de jurk van je dromen met de partner van je leven?! Voor velen een dag waar je echt lang naar toe leeft. Ik geniet ook echt mee wanneer ik bijvoorbeeld als fotograaf wordt ingeschakeld en mee mag denken over de thema’s, locaties, planning en natuurlijk ook om leuke poses te bedenken. Als grafisch ontwerper mocht ik laatst een concept bedenken voor het ontwerp van een trouwkaart. Remco vroeg Ramona in Disneyland Parijs ten huwelijk, dus dat wilden ze wel erg graag verwerken in het gehele thema. Dit resulteerde zich in een ontwerp waarbij ‘het kasteel’ groot op de voorkant kwam te staan, met daarin een uitsparing een beeld van hun gezichten. De vonken spatten ervan af, tijdens het creëren van dit beeld! Dan smelt ik echt… wat is verliefd zijn toch mooi om vast te leggen! In mijn hoofd zie ik nog die rode blosjes van Remco toen hij zijn verloofde ‘een-net-niet-kusje’ moest geven. Ik kan niet wachten tot 7 juni aanstaande, hun grote dag. Dan mag ik alles vast gaan leggen in bewegend beeld. Dat wordt de eerste opdracht op dit vlak, dus ik ben erg benieuwd hoe ik dit ga ervaren! Naast het ontwerp van de trouwkaart, mocht ik ook nog twee soorten posters, een sluitsticker voor op de envelop en kaartjes voor aan de bedankjes ontwerpen. 

 

Blog – Terug in de tijd met deFinanseurs.

Vandaag had ik wederom de eer om bij deFinanseurs foto’s te mogen maken op locatie. Vandaag hebben zij met het gehele team een evenement in Het Klaslokaal bij Stichting de Moutery. Zodra ik binnenkwam op de 3e etage van het monumentale pand uit 1869, leek het alsof ik helemaal terug ging in de tijd… De nostalgie van het pand zelf, maar ook alle meubels, de bar met ouderwetse kasten, lampen en kassa…en overal zag ik elementen die je terugbracht naar vroeger. Verderop in de ruimte stond een compleet ingericht klaslokaal, waarbij het zwarte krijtbord niet mocht ontbreken. Ik had de taak om elk team afzonderlijk op de foto te zetten. Daarna waren de 2 directeuren Ton en Paul aan de beurt om te poseren en als laatste een paar leuke groepfoto’s. De foto’s hebben een unieke uitstraling gekregen door de ouderwetse uitstraling! Volg de Facebook pagina van deFinanseurs! Binnenkort zal je daar één van de foto’s gaan tegenkomen, deze maakt deel uit van een leuke win-actie!  

Blog – Daar doe je het voor!

Dit is Boet samen met zijn papa Robbert en mama Jannemij tijdens een lifestyle fotoshoot workshop die ik afgelopen zaterdag heb gevolgd in de studio bij Yvonne van der Zanden van Crearix. Wat was dit ontzettend gaaf en toch ook weer leerzaam! Deze stijl van foto’s maken gaat het bijna winnen van een posing newborn fotoshoot! Een voordeel: de baby hoeft niet uit de kleren en daardoor blijft hij meer in zijn comfort. De fotoshoot verloopt daardoor ook wat vlotter in vergelijking. Logisch, want tijdens een posing fotoshoot gaat de baby vaak helemaal bloot of alleen met een luiertje aan. Daarna wordt de baby naar wens in een wikkel geposeerd in een nestje met zachte stoffen op een schaal of heel neutraal op de Beanbag. Een eventueel nadeel kan zijn bij een lifestyle fotoshoot is dat je moet roeien met de riemen die je hebt. Bij de mensen thuis tref je niet altijd een rustige omgeving aan, maar met wat handige trucks is dit goed op te lossen. Als kers op de taart, kreeg ik een super reactie op mijn foto’s van de modellen. Daar doe je het uiteindelijk toch allemaal voor?!

 

Blog – Een kijkje achter de schermen.

Het voelt als het grootste geluk op aarde, je pasgeboren baby. Zo lief, zo klein, zo ontzettend puur… Die tijd vliegt voorbij. Voordat je het weet lopen ze achter je aan te hobbelen door het huis. Zo ook ons kleine ventje Casper van inmiddels 13 maanden oud. Met 10 maanden stond hij al en rond zijn 1e verjaardag liep hij los. Wat gaat die ontwikkeling toch snel! Wil je graag mooie foto’s van je pasgeboren baby en ben je nieuwsgierig hoe ik te werk ga? Neem anderhalve minuut de tijd en bekijk het filmpje hierboven! Wat ik belangrijk vind is dat ik echt de wensen van de klant voorop stel, naast de veiligheid. Ik doe geen dingen die de mama en ik let goed op wat de baby zelf niet toelaat. Ligt de baby niet graag op de buik? Dan gaan we dit ook zeker niet forceren en maken we alleen foto’s in de comfortabele houdingen. Wil je liever een fotoshoot bij jullie thuis? Dat kan natuurlijk ook! Dan kom ik graag langs voor een lifestyle Newborn fotoshoot. Zorg dat de slaapkamer rustig is kwa spullen op de nachtkastjes en bedrand. Zorg voor een egaal, effen of rustig beddengoed. Wat betreft kleding: let op rustige bijpassende kleuren en tinten, en laat de drukke prints achterwege.

 

Blog – Animeren is iets tot leven laten komen!

Het is zo ontzettend leuk om te kunnen animeren! Het is echt alsof ik iets tot leven kan laten komen. Het kan iets kleins zijn: een ronddraaiend beeldmerk in een logo. Of denk aan een animatie waarin allerlei delen tegelijkertijd bewegen. Zoals wanneer er een bepaald karaktertje het beeld in komt lopen, waarbij tegelijkertijd het haar heen en weer wappert, de fotocamera dat hangt aan haar arm nonchalant heen en weer slingert. Op de achtergrond zie je dat er een vlinder voorbij vliegt en er komt een fietser voorbij. Noem maar op…

Het bedenken van het script is een belangrijk onderdeel hierin. Wat wil je vertellen met de animatie? Wil je iets uitleggen, aankondigen, promoten of inspireren? Ik help je graag met een animatie en zorg dat deze past binnen je huisstijl van jouw bedrijf. Het is bijna niet meer weg te denken. Het is hot én helemaal van deze tijd! Men wilt geprikkeld worden op verschillende manieren en haakt al snel af wanneer er een grote lap tekst gelezen moet worden. Zorg voor een unieke animatie en vertel je verhaal in beelden!

 

Blog – Check check check.

Je bent ten huwelijk gevraagd en nu zit je op die heerlijke roze wolk te genieten van wat gaat komen. Allereerst gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Wanneer je gaat trouwen komt er een hoop regelwerk op je af. Waar moet je beginnen en wat moet er wanneer allemaal geregeld worden? Dit zijn vragen die waarschijnlijk regelmatig omhoog komen borrelen. Ik heb een handige checklist gemaakt waarin je globaal kan zien, wanneer er welke taken gedaan kunnen worden. Niets moet, alles mag zeg ik altijd. Het is jullie dag en laat dat ook vooral zo tot uiting komen. Niets is zo vervelend als achteraf denken, ik had dit stiekem anders gewild. Klik hier om de checklist te openen! Op het gebied van fotografie help ik je graag. Ik kan de gehele trouwreportage voor je verzorgen. Bekijk hier de prijzen. Daarnaast kan je op grafisch ontwerp gebied, de verdere creatieve aankleding van je trouwdag ook door mij laten uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan de trouwkaart, menukaart, naambordjes, welkomstposters enz. Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op.

 

Blog – Momentopnames.

Als fotograaf weet je soms voordat je begint, dat je bijzondere momentopnames gaat vastleggen die een jaar later in dezelfde samenstelling van mensen misschien niet meer mogelijk zullen zijn. Zo had ik de eer om mijn toenmalige collega Marysja met haar zieke vader en de rest van haar dierbaren op de foto vast te leggen op haar trouwdag. Op dat moment was ik zelf een paar weken zwanger, Marysja hoopte dit ook snel te worden. Zodat haar vader hopelijk nog even snel opa kon worden. Niet wetende dat het kort na haar bevalling zo bizar afliep voor allebei. Haar moeder deed haar verhaal in de Linda, editie nr 176. Een eerbetoon aan jou, Marysja en natuurlijk ook aan je vader en moeder. Ik had nooit geweten dat deze trouwfoto’s zoveel meer betekenis zouden gaan krijgen.

 

Blog – Ons zoontje is jarig!

Vandaag 20 februari 2019 is het feest! Ons kleine mannetje Casper is vandaag 1 jaar geworden. Wat is dit jaar ongelofelijk snel gevlogen. Maar ik heb er volle bak van genoten. De ontwikkelingen die een baby doorgaat en dus ook de onze, zijn zo bijzonder mooi om van dichtbij mee te maken! Maar aan de andere kant toch ook weer zo normaal. In sommige fases was er elke dag wel íets dat hij nieuw had bijgeleerd. Vandaag zijn we met mijn zus en ouders naar Balorig geweest. Wat een groot speelfeest was dit! Jemig, er gaat echt een wereld voor me open…. 

 

Blog – Liefde is…

YourKnowhow is de opdrachtgever waar ik mezelf al enige tijd voor in mag zetten. Een gaaf project waar ik als creatieve ondernemer écht verliefd op ben!  De restyling van hun huisstijl met het logo en diverse iconen die hun visie uitbeelden staan vast. Druk met het ontwerp van de visitekaartjes… de drie getekende karakters die ik ga laten animeren hebben hun vorm gekregen… en het ontwerp voor de nieuwe website is grofweg definitief, zodat de bouwer ermee aan de slag kan gaan. Daarnaast lopen er ook nog andere mooie projecten die mijn werkdagen extra kleur geven. Kortom: Ik heb liefde voor creatie!

 

Blog – Happinez scheurkalender

Van de week stond er een mooi stukje tekst in mijn Happinez scheurkalender. Brené Brown deed jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar thema’s als kwetsbaarheid, schaamte en moed. Tijdens een van haar onderzoeken kwam ze erachter dat mensen die, zoals zij dat noemt, ‘bezield leven’, vrijwel allemaal ruimte maakten in hun leven om creatief bezig te zijn. Ze trok nog meer conclusies waaronder deze:

‘Ik ben niet zo creatief’, slaat nergens op.’ Ik ben het helemaal eens met Brené. Er bestaan geen creatieve of oncreatieve mensen. Er bestaan alleen mensen die hun creativiteit gebruiken en mensen die dat niet doen. Ongebruikte creativiteit verdwijnt niet zomaar, maar blijft aanwezig in ons leven, totdat we haar uiten, volledig laten wegkwijnen of verstikken door wrok en angst.’

Als we iets zinvols willen doen, moeten we iets creatiefs doen. Koken, schrijven, tekenen, krabbelen, schilderen, knippen en plakken, fotograferen, collages maken, breien, een stoommachine nabouwen, beeldhouwen, dansen, een huis inrichten, toneelspelen, zingen… het maakt niet uit wat. Zolang we creatief bezig zijn, geven we het leven zin! Met andere woorden: Heb liefde voor creatie!

 

Blog – HannD@Home-Office

Wat doe je de dag na je verjaardag? JUIST: het eten van de leftovers. In dit geval een lekker stukje HannDmade monchutaart met verse zwarte besjes! Daarnaast geniet ik van de grote bos witte rozen die ik van mijn liefde heb gekregen en denk ik terug aan een gezellige avond met mijn dierbaren! Vandaag ben ik aan het werk voor een bruidspaar! De bruid is ten huwelijk gevraagd in het romantische Disneyland Parijs dus vandaar dat ook op de kaart moest komen: het kasteel! De silhouetten van hun gezichten ga ik hierin verwerken. Het thema van de grote dag wordt goud met wit. Maar hoe ga ik dat thema verwerken in deze opdracht? 

 

Blog – Animatie

Het leuke van het beeldmerkje dat zit in mijn eigen logo is, dat je er eindeloos mee kan spelen. Zie hierboven een klein stukje animatie. Een superkorte animatie die ik had gemaakt voor op 1 van mijn Social Media kanalen. Dit is zo ontzettend leuk om te doen! Ben je benieuwd wat ik zou kunnen doen voor jou? Laat het weten! Ik ga graag voor je aan de slag om je bestaande logo nieuw leven in te blazen door deze te laten leven en dus echt te laten bewegen!

 

Blog – Nieuwe huisstijl HannD!

Het is eindelijk zover, mijn eigen huisstijl is volledig en definitief! Het logo miste een beeldmerk. Gekozen voor een symmetrische vorm: de hexagoon. Dit symbool staat voor: liefde, oprechtheid, waarheid, harmonie, gelijkheid, perfectie, integratie, verbinding en betrouwbaarheid. Daarnaast  kan je eindeloos met deze vorm spelen. Een vorm die met mij kan meegroeien. Ik sta niet stil, dus mijn logo ook niet. In bepaalde fases kan deze ook mee-veranderen. Van kleur of in bepaalde boodschappen van vorm. De 3 verschillende kleuren in de driehoek de 3 verschillende disciplines waarin ik werk. De visitekaartjes en A5 flyers op de foto zijn onlangs binnengekomen van de drukker en ik ben er echt supertrots op! Deze huisstijl voor mezelf ontwerpen was een langdurig project. Maar ik kan zeggen dat was het waard! Wat vind jij ervan?